A DTF nyomtatás előnyei

Miért válaszd az új digitális transzfer technológiát?

A jelenlegi módszerekhez képest számos előnye van az új digitális transzfer nyomtatásnak.


Előnyök
  • Nincs szerszámköltség
  • Könnyen módosítható grafika
  • Nincs előkezelés
  • Nem csak műszálas, hanem pamut, kevert szálas anyagokon is használható
  • Színes anyagokon is működik
  • Tartós, részletgazdag nyomat
  • Élénk, erős színek
  • 1 db-tól is alacsony ár
A digitális transzfer nyomtatás egy olyan új technológia, amely rengeteg eddigi problémára kínál egyszerű megoldást.

Az alábbiakban szeretnénk a jelenlegi módszerekhez viszonyítva bemutatni a DTF nyomtatás előnyeit.

A hagyományos szitanyomással ellentétben,

a DTF technológiát alkalmazva nincs szerszámköltség, a nyomatok grafikáját nem kell leegyszerűsíteni, mert a nyomtatási technológiának köszönhetően a részletgazdag minták is jól láthatók lesznek. A nyomtatási folyamat eredménye azonnal látható a transzfer papíron. A grafika könnyen módosítható, hiszen nincs szerszám, ami miatt a módosítás gondot okozna. Így a legnagyobb előnye a DTF nyomtatásnak a szitanyomással szemben, hogy már 1 db-tól is kedvező előállítási árral dolgozhatunk.

A direkt póló nyomtatással szemben is

számos előnye van az új digitális transzfer nyomtatásnak, melyek közül az elsődleges az, hogy jelentősen kisebb befektetést igényel. Akár egy kezdő vállalkozás indításánál is érdemes ezt az ötletet végig gondolni, mert kis befektetéssel, nagy lehetőségek nyílnak meg egy DTF nyomtató vásárlásával. További előnye, hogy olyan anyagokon is használható, amiket nem lehet direkt nyomtatással feliratozni, mint például sapka, táska vagy akár esernyő. Fontos, azt is megemlíteni, hogy a DTF alkalmazása során nincs szükség semmilyen előkezelésre, ellenben a direkt póló nyomtatással.

A transzfer nyomtatás további előnye,

hogy nem csak műszálas, hanem pamut, illetve kevert szálas anyagokon is használható. A szublimációs nyomtatáshoz képest azzal az előnnyel is rendelkezik, hogy az alapanyag nem szükséges, hogy fehér legyen, hanem lehet színes is.

A nyomtatható vágható vasalható fóliázáshoz képest

a digitális transzfer nyomással készített mintának sokkal természetesebb hatása van, hiszen itt csak egy festékréteg van, ellenben a vastag fólia réteggel. Ennek köszönhetően a nyomat tartós marad, együtt nyúlik az anyaggal. Mindezek mellett a raszteres, színátmenetes, apró részletek, mint például kis betűk, vagy vékony vonalak is gyönyörűen látszódnak.

A lézer nyomtatással szemben is

érdemes megemlíteni, hogy az alapanyag lehet színes is, a nyomat tartós lesz, nem kopik le gyorsan, és a nyomat színe élénk és erős lesz.